Het volgen van de cursusinhoud

• Ga naar ‘Mijn startpagina’ en klik op de naam van de cursus die je wilt starten. Je kunt ook klikken op de blauwe knop ‘Openen’.

• Let op: zodra je met de cursus gaat beginnen, is het belangrijk het scherm optimaal in te stellen. Daarvoor klik je op de schermoptimalisatie-knop links bovenaan het scherm boven het E-school Kinderopvang logo ()
    Daardoor verdwijnt de blauwe navigatiebalk links, en wordt de cursus optimaal weergegeven. Als je uit de cursus wilt gaan, klik dan nogmaals op die schermoptimalisatie-knop, zodat je aan de linkerzijde de blauwe navigatiebalk weer terug krijgt.

• Als je dit gedaan hebt, ziet je scherm eruit zoals hieronder (als voorbeeld zie je hier de cursus ‘Baby’s in de kinderopvang’). Bovenaan staan naast elkaar genoemd de onderdelen van de cursus: Algemeen, en dan de tabbladen 1 (Cursus), 2 (Toets), 3 (Herkansing), 4 (Certificaat), 5 (Praktijkopdrachten) en 6 (Bibliotheek).
    NB: niet alle cursussen hebben praktijkopdrachten.

• Je kunt naar de onderdelen van de cursus toegaan door op de namen die je aan de bovenrand ziet te klikken.

• Als je binnenkomt, sta je op ‘Algemeen’, dat je informatie geeft over de cursus, waaronder de tijd die je voor ieder deel nodig hebt.

• Klik op ‘1. Baby’s in de kinderopvang – cursus’ om de cursus te starten. Je ziet dan het scherm zoals hieronder.

• Voor het geval je het nog niet gedaan had: je krijgt (nogmaals) de mededeling te zien om op de scherm optimalisatieknop te klikken.

• Links zie je nu een navigatiebalk (grijze knoppen) met de hoofdstukken van de cursus, in dit geval 6 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk heet ‘1. De ontwikkeling van baby’s’.

• Door op de knop van een hoofdstukken te klikken, ontvouwen zich de onderdelen van dat hoofdstuk.
    Door nogmaals op de hoofdstuk knop te klikken, vouw je onderdelen van het hoofdstuk weer dicht.

• Het is de bedoeling dat je alle onderdelen van alle hoofdstukken doorloopt. Door te lezen, maar ook door de vragen te beantwoorden die je tegenkomt.

• Na het activeren van de cursus is het niet mogelijk om restitutie aan te vragen.